Az almás cég letarolta a mobilpiacot.

Egy kutatás szerint elképesztő nyeresége van az Apple-nek az okostelefon piacon. Az iPhone óriási profitot jelent a cég számára a részesedéséhez képest a mobilok között. Az 5s, 6 és 6s modellekkel 94%-ra tornázta fel nyereséget. Ebből nyilvánvalóan kitűnik, hogy mennyire messze van a többi gyártó az Appletől.Még anno, amikor Steve Jobs bemutatta a legelső iPhone-t, ezelőtt 8 évvel, azt mondta, hogy örül, ha elviszik a mobil-szegmens 10%-át, mivel már ez is elég a cég profit irányultságának újragondolásához.

A legnagyobb konkurencia, Samsung, 24,5% os piaci részesedéssel csak 11% profitot termelt, míg az Apple az elképesztő nyereségre a szegmens 14,5%-val tesz szert. Valamint csak ez a két szereplő tudja megóvni vállalatát a veszteségtől. Mindegyik másik próbálkozónak már nem térül meg a befektetés.

Az átlagos iPhone eladási ár 670 dollár. A Samsung is rendelkezik hasonló árkategóriás telefonnal, azonban az ő bevételük az olcsó, kis haszonkulccsal működő telefonokból jön össze, ez által nem akkora a profit sem.

Forrás: technokrata.hu