A Harris Interactive piackutató cég minden évben meglehetősen kiterjedt felmérés készít a fogyasztóelektronikai cégekről. Idén újra ismét az Apple áll az élen a 3 fő kategóriában, amit a Mac, az iPad és az iPhone ural gyakorlatilag. A vizsgált tulajdonságok között volt a márka ismertsége, a márkával kapcsolatos érzelmi reakciók, illetve a beszerzési feltételek.

A felmérésben több mint 38500 amerikai fogyasztó vett részt, illetve több mint 1500 márka volt jelölhető 155 kategóriában. Az Apple messze felülmúlta a versenytársakat, akik a számítógép kategóriában a HP, a Sony, és a Dell voltak, míg a tablet kategóriában a Google és a Samsung. Az okostelefon kategóriában is az Apple-é lett a győzelem a HTC, a Samsung és az LG felett.

Az amerikaiak tehát továbbra is az Apple-t lájkolják és mindenképpen lenyűgöző, hogy a 3 fő kategóriát vezetik. Ez egyértelműen azt jelzi, hogy a felhasználók az Apple a jövő márkájának látják. A legjobb nyomtató kategóriát egyébként a HP nyerte, a legjobb számítógép kiskereskedő pedig a Newegg.com lett. A Verizon lett a legjobb mobilszolgáltató.


Az Apple a legjobb tablet, okostelefon és számítógép márka idén is

Forrás: Cult of Mac