Ez már nem pletyka, hanem hivatalos bejelentés: a Mobile World Congress-en, a világ legnagyobb mobilkommunikációs seregszemléjén Barcelonában mutatják be a Samsung új zászlóshajóját, a Galaxy S6-ot.

Természetesen a gyár az utolsó pillanatig lebegve hagyja az információk egy részét: így csak találgatni lehet, hogy a Samsung Galaxy Unpacked 2015 sajtómeghívójához adott képen látható, elegánsan görbült tárgy pusztán a grafikus fantáziáját dicséri, vagy valóban ívelt mobil lesz az S6. Még az a régi trükk sem elképzelhetetlen, hogy az elvékonyított készülékből majd a fényképezőgép lencse csúcsosodik ki a vakuval…

Ami biztos a SamMobile szerint: az MWC-n március elsején kicsomagolandó telefon 5,1-5,3 hüvelykes kijelzőt kap (bármit is jelentsen ez az egyelőre értelmezhetetlen tól-ig meghatározás), Exynos 7420 SoC-ot és talán még egy Snapdragon 810-et, remélhetően végre normálisan működő ujjlenyomat-érzékelőt, brutális 4 GB RAM-ot és 20 megapixeles kamerát.

Már nincs ideje hibázni a koreai óriásnak, valóban nagyot kell robbantani ahhoz, hogy ne járjon úgy, mint tavaly, amikor a kiszivárogtatásokkal végsőkig felcsigázott felhasználóknak csalódniuk kellett. Az S5 ugyanis bár valóban nagyon jó készülék lett, de nem sikeredett olyan jóra, hogy az S4 tulajdonosok kellő számban elhajítsák miatta a mobiljukat.

Igyekeznie kell a Samsungnak, mert ha az eladások a jelenlegi ütemben haladnak tovább, az Apple az idén meg fogja előzni a őket. A koreaiakat azonban nemcsak az Apple szorongatja, hanem a többi Android operációs rendszerre készülékeket gyártó vállalat is. Az IDC szakértői szerint a Samsungnak piacvezető pozíciója megőrzéséhez a nyereségkulcsát kell csökkentenie vagy a prémium készülékeknél kell átalakítania stratégiáját, hogy jobban felvehesse a versenyt az almás cég termékeivel.

Forrás: hirado.hu